Journalistik – Det finns inte en utan flera humaniora

I denna kulturella utförsbacke har istället humanistisk forskning efter hand kommit att nedvärderas, inte minst från marknadsekonomiskt håll, men också från anslagsgivande myndigheter, vilket bland annat visar sig i den låga ersättningsnivån för helårsstudenter i humaniora jämfört med andra vetenskapsområden.

Läs vidare...

Journalistik – Stortorget, en no-go-zone

Det ser ut som att någon har spelat DDR versionen av The Sims och sedan bara lämnat spelet halvvägs för att aldrig mer återvända.

Läs vidare...

Skönlitteratur – Avlämningscentralen

Till slut glider läkaren fram till honom på sin metallpall, han ser vänligare ut nu, som att det roliga just ska börja. Han tar Roberts fastspända händer i sina, de ligger utsträckta på armstöd av stål.

Läs vidare...

Kategorier

Senaste – Alla kategorier

Journalistik – November

Traditionen började för fyra år sedan, första året som jag studerade kreativt skrivande. Jag och några kompisar hade hört talas om en skrivtävling som hette Nanowrimo, National November Writing Month, och ville delta.

läs mer

Skönlitteratur – Valnöten i Prag

Han gjorde vad han förmådde, Kupka. Precis som många av oss andra. Som vaktmästaren jag mötte i konstmuseet i Kampaparken. Kanske gjorde han mer än vad han förmådde, vaktmästaren, när han gav mig valnöten. Planterade en fantasi som jag inte letat efter, som jag fick som en överraskning, som en sann gåva.

läs mer