Skönlitteratur – Avlämningscentralen

Till slut glider läkaren fram till honom på sin metallpall, han ser vänligare ut nu, som att det roliga just ska börja. Han tar Roberts fastspända händer i sina, de ligger utsträckta på armstöd av stål.

Läs vidare...

Journalistik – ”Vi människor har valt att misslyckas med den här frågan”

Klimatförändringar har alltid funnits på planeten och vetskapen om detta har funnits de senaste hundra åren. Ändå har vi valt att inte göra tillräckligt för att stoppa dem.

Läs vidare...

Skönlitteratur – Havets vilja

Tårarna blandade sig med regnet på Marks kinder. Han bara gapade, försökte forma ord men förblev tyst. Varelsen fortsatte att flina mot honom, sträckte ut sin kloförsedda hand och strök honom över kinden. Handen fortsatte sedan förbi honom, sträcktes ut och väntade.

Läs vidare...

Kategorier

Senaste – Alla kategorier

Journalistik – November

Traditionen började för fyra år sedan, första året som jag studerade kreativt skrivande. Jag och några kompisar hade hört talas om en skrivtävling som hette Nanowrimo, National November Writing Month, och ville delta.

läs mer

Skönlitteratur – Valnöten i Prag

Han gjorde vad han förmådde, Kupka. Precis som många av oss andra. Som vaktmästaren jag mötte i konstmuseet i Kampaparken. Kanske gjorde han mer än vad han förmådde, vaktmästaren, när han gav mig valnöten. Planterade en fantasi som jag inte letat efter, som jag fick som en överraskning, som en sann gåva.

läs mer