Nomen Nescio – När blev döden tacky?

Nekrofili är faktiskt olagligt i detta land, död är aldrig sexigt, inte ens på en grekisk gud inlindad i toalettpapper.

Läs vidare...

Skönlitteratur – De viskande

Men här i hennes rum är det mörkt och kallt. Här vilar instängdhet. Alla fönster som för länge sedan stängts trots längtan efter luft och ljus.

Läs vidare...

Skönlitteratur – Två flickor och en fågel

Linnéa sökte med blicken i gräset. Först hittade hon en torr, död pinne som hon lyfte upp ur gräset. Hon mätte den med blicken, slängde den ifrån sig och sökte vidare. Alldeles i närheten hittade hon en sten. Hon tog upp den, vägde den prövande i handen, log och gick sedan tillbaka.

Läs vidare...

Kategorier

Senaste – Alla kategorier

Skönlitteratur – Nattens vaka (del 1)

I parken tynger mörkret trädens slokande grenar och dess lövfyllda fingrar sveper genom markens grus var gång en bris drar förbi. En gungställning står övergiven, dess ensamhet ekar mellan osynliga väggar. All glädje som gungställningen symboliserar har försvunnit i takt med att barnens tjut flytt parkens fyra hörn.

läs mer

Börjar kroppspositivismen gå för långt?

På sociala medier växer kroppspositivismen explosionsartat. Främst kvinnor i olika former som vågar ta täten för en ny sanning, en sanning där alla ska ha rätten att vara lika självklara oavsett kroppsform eller utseende. De provocerar och utmanar, men de erbjuder också alla oss som alltid känt oss instängda och låsta i kroppar som inte duger, en frihet. Friheten och rättigheten att duga som vi är.

läs mer

Vår saga

Jag sa en gång att, då du föddes, föddes jag. Då du dör, dör också jag.
Himlen mörknar min älskade. Innan den slocknar ser du mig falla en sista gång.

läs mer