Fotograf: Mike Sandoval

Nomen Nescio – Krönika – Ano Nym – När blev döden tacky?

Nu är den snart här, högtiden då vi hedrar våra döda iförda en sexy kitten kostym. Allt gick så snabbt från att vara en ljushögtid för pensionärer som besökte kyrkogådar, till att beblandas med den mest smaklösa av alla amerikanska högtider.

Pumpapropagandan har med sina huggtänder bitit sig fast och ätit upp allt det som var vackert och sårbart. Nu är det bara det ren och skär osmaklighet kvar.

Det börjar redan veckan innan då påstridiga minimänniskor tar varje tillfälle i akt att inmundiga hundra gånger veckans sockerranson. De stackars barnens tarmar vrider sig mer än Turning Torso och deras klippkort hos tandläkaren har fler hål än en urgröpt schweitzerost.

Ruttna pumpor på verandor i prydliga villaområden sprider en odör av kompost blandat med överkonsumtionens fadda arom. Inte nog att matsvinnet ökar med de ruttna pumporna, vi förväntas även ligga med en rutten kropp. Nekrofili är faktiskt olagligt i detta land, död är aldrig sexigt, inte ens på en grekisk gud inlindad i toalettpapper.

För den som nu planerar sin Halloween-bankett, kom nu ihåg att det aldrig är trevligt att bli bjuden på likmaskar, bajskorvar och fingernaglar. Bara för att kärnvapenlandet helt saknar kulinariska ambitioner, betyder inte det att ni kan ha spökhögtiden som en ursäkt för att äta en måltid à la en hormonstyrd, akneberikad, sjuttonårig pojke.

Låt oss nu återgå till att låtsas gilla förmultnande löv, dricka pumpkryddat kaffe och tända ljus för gamla fastrar vi aldrig mött istället.