Polemik är en digital publiceringsplattform för skribenter. Vi publicerar texter i olika genrer och gillar såväl nytänkande och originella alster, som traditionella och genuina. 

 

Redaktionen

Chefredaktör 

Veronika Persson

Veroika är en av två Chefredaktörer och genom Polemik har hon haft turen att exponeras för flera olika typer av texter. Hennes skrivande bottnar i en vilja att gestalta människor och verkligheten, helst journalistiskt men även i andra genrer. Doften av nybryggt kaffe gör Veronika lugn, men inget gör henne så glad som ljudet av skridskor mot nyspolad is. Det bör även tilläggas att Veronika ständigt har skoskav då hon envisas med att gå i Converse året runt. 

Chefredaktör 

Linda Bergh

Som en av två Chefredaktörer för Polemik så brinner Linda för skrivande i alla former. Själv ägnar hon sig helst åt Journalistik, men försöker även att experimentera i andra genrer. Linda gillar skapande i alla former och kommer någon gång att anmäla sig till en drejningskurs. Pluggandet har fått henne att börja med kaffet igen, hon tycker att det är kul att förvåna sig själv ibland

Redaktör 

Alina Österström

Alina tycker om och studerar skrivande på Högskolan i Gävle. Så länge människor inte är elaka mot varandra, har koriander i maten eller telefonen i luften under konserter, så är hon på gott humör.

Redaktör 

Mintrah Blomquist

Mintrah är 25 år och pluggar professionellt skrivande på Högskolan i Gävle. Även fast hon ännu inte är helt hundra på vad hon brinner för mest så är det en salig blandning av att läsa och skriva,  helst om livet och allt vad det innebär.

Co-Founder & Redaktör 

Philip Larsson

När Philip Larsson grundade Polemik så började man prata om honom i tredje person, precis som man gjorde om Napoleon eller Caesar. Philip känner sig hedrad av att nämnas tillsammans med dem, men han vill understryka att ingen av dem var författare, och om det nu skulle visa sig att de faktiskt skrev någon text här eller där så är Philip ändå helt övertygad om att de var sämre författare än vad han är.

Co-Founder & Redaktör 

Emanuel Rosén

Emanuel Rosén är grundare av och skribent på Polemik. Han utbildar sig till språkvetare vid Högskolan i Gävle och har läst journalistik och kreativt skrivande på Folkhögskolan i Angered och vid Göteborgs Universitet. Dalarna, blåvitt och frihet framför allt.

Co-Founder & Social Media Manager 

Martin Fehland

Martin är från Malmö och är en av grundarna av Polemik. Just nu sitter han på Malta som Sports Content Writer & Social Media samtidigt som han studerar sista terminen på Kommunikationsprogrammet inrikting professionellt skrivande i Gävle. MFF, Manchester United och resa är viktigare än det mesta!

Co-Founder 

Peter Kilic

Peter är inte aktiv i redaktionen. Det finns inte så mycket att säga om Peter Kilic. Det går rykten om att han är en av Polemiks grundare. Om du undrar något så kommer han förmodligen inte att svara. Hejdå!

Ett brev från ledningen.

Nu öppnar portarna till Polemik!

Efter många månader av relativt hårt arbete kan vi äntligen erbjuda en digital plattform för Sveriges framtida ledande skribenter.

Idén föddes när vi insåg att den litterära scenen i Sverige är på väg att kollapsa under tyngden av sin egen oförmåga till nyskapande och anpassning till den digitala verkligheten. Potentialen och efterfrågan finns där ute, Polemik är lösningen.

Hos oss får både kommersiella och smalare texter i alla kategorier chansen att synas för en bredare massa och därmed kan vi leverera en stor variation av ämnen och texter.

I den skönlitterära kategorin publiceras  noveller och essäer men också utdrag av framtida romaner. Bland de journalistiska texterna hittar du längre välskrivna reportage men också fyndiga krönikor om aktuella och intressanta ämnen. I poesidelen härjar nästa generations poeter loss i diktsamlingar och prosalyriska mästerverk. Till sist har vi valt att lägga in den fjärde kategorin Nomen Nescio som grädden på moset, löken på laxen eller skägget på södermalmshipstern. Här publiceras texter i bloggformat anonymt så att våra skribenter kan släppa loss ordentligt utan några som helst moraliska hämningar.

Vi vill vara skyltfönstret som leder skribenter till yrkeslivet och vi hoppas innerligt du ska trivas i den gemytliga miljön Polemik skapar.

Idén bakom Polemik föddes när fyra studenter på Högskolan i Gävle upptäckte att det som skribent var väldigt svårt att nå ut till en större publik. Övertygade om att det finns fantastiska skribenter där ute vill vi erbjuda en digital plattform för dem att publicera sina texter i. Hos oss hittar du allt från reportage och krönikor, noveller och andra skönlitterära texter till poesi och essäer.  Vår vision är att kunna hjälpa talangfulla skribenter att ta nästa steg mot en framgångsrik karriär.

/Redaktionen

 

 

28/2-17

Inför lanseringen av Polemik blev redaktionen intervjuad av SR P4 Gävleborg.

Här kan du höra delar av intervjun och läsa deras artikel om oss.