Ett brev från ledningen.

Nu öppnar portarna till Polemik!

Efter många månader av relativt hårt arbete kan vi äntligen erbjuda en digital plattform för Sveriges framtida ledande skribenter.

Idén föddes när vi insåg att den litterära scenen i Sverige är på väg att kollapsa under tyngden av sin egen oförmåga till nyskapande och anpassning till den digitala verkligheten. Potentialen och efterfrågan finns där ute, Polemik är lösningen.

Hos oss får både kommersiella och smalare texter i alla kategorier chansen att synas för en bredare massa och därmed kan vi leverera en stor variation av ämnen och texter.

I den skönlitterära kategorin publiceras  noveller och essäer men också utdrag av framtida romaner. Bland de journalistiska texterna hittar du längre välskrivna reportage men också fyndiga krönikor om aktuella och mindre relevanta ämnen. I poesidelen härjar nästa generations poeter loss i diktsamlingar och prosalyriska mästerverk. Till sist har vi valt att lägga in den fjärde kategorin SMUTS som grädden på moset, löken på laxen eller skägget på södermalmshipstern. Här publiceras texter i bloggformat anonymt så att våra skribenter kan släppa loss ordentligt utan några som helst moraliska hämningar.

Vi vill vara skyltfönstret som leder skribenter till yrkeslivet och vi hoppas innerligt du ska trivas i den gemytliga miljön Polemik skapar.

Idén bakom Polemik föddes när fyra studenter på Högskolan i Gävle upptäckte att det som skribent var väldigt svårt att nå ut till en större publik. Övertygade om att det finns fantastiska skribenter där ute vill vi erbjuda en digital plattform för dem att publicera sina texter i. Hos oss hittar du allt från reportage och krönikor, noveller och andra skönlitterära texter till poesi och essäer.  Vår vision är att kunna hjälpa talangfulla skribenter att ta nästa steg mot en framgångsrik karriär.

/Redaktionen

 

 

28/2

Inför lanseringen av Polemik blev redaktionen intervjuad av SR P4 Gävleborg.

Här kan du höra delar av intervjun och läsa deras artikel om oss.