Sedan Polemik gick live för bara 12 dagar sedan har över 10 000 besökt sidan. Detta tryck har lett till att arbetsbördan ökat för redaktionen och därför utökas den redan nu. – Vi är väldigt glada och nöjda över den respons vi hittills fått, säger Emanuel Rosén en av grundarna till Polemik.

Många nya skribenter söker sig till sidan och texter publiceras på löpande band. På tolv dagar har Polemik redan 32 publicerade skribenter och fler står på kö.   –  Trycket har varit över förväntan. Det är  naturligtvis jättekul, men vi hinner helt enkelt inte med, säger Martin Fehland en av grundarna till Polemik.

Redaktionen kände redan första veckan när sidan gått live att de behövde hjälp med att såväl kvalitetssäkra innehållet på sidan, som att kunna se på Polemik utifrån med nya fräscha ögon.
– Det är lätt att vi blir enkelspåriga, vi känner redan nu att vi vill föra in nya perspektiv på sidan säger Philip Larsson också en av grundarna.

Veronika Persson och Linda Bergh är de nya tillskotten till redaktionen. De är redan skribenter hos Polemik och har fram tills nu mest riktat in sig på att skriva journalistiska texter på sidan. Båda två studerar Kommunikationsprogrammet med inriktning professionellt skrivande på Högskolan i Gävle.
– De nya redaktionsmedlemmarna har olika bakgrund och har exempelvis erfarenhet av både copywriting och affärsutveckling, något som är till stor hjälp för oss. Både Linda och Veronika är drivna och kompetenta och vi är övertygade om att de kan hjälpa oss att ta Polemik till nästa nivå, säger Martin.

Peter Kilic, en av grundarna,  påpekar även det uppenbara att redaktionen idag består av fyra killar och att det känns som ett bra tillskott med två tjejer. Polemik försöker tänka på genus och vill att alla läsare ska kunna känna igen sig i såväl texter som publiceras, som i Polemik i stort.