Det är dags för tvåan mot ettan när Premier Leauges kanske mest upphaussade derby någonsin närmar sig med stormsteg. Mourinhos Manchester United tar emot Pep Guardiolas Manchester City i en kamp där allt står på spel. United måste vinna för att hålla drömmen om ligatiteln vid liv medan City vill bryta Uniteds 40 matcher långa svit på Old Trafford samtidigt som laget kan slå nytt rekord i raka segrar om de övermästrar sin storebror.

Det är två formstarka lag som ställs mot varandra på Old Trafford under söndagseftermiddagen I Manchester. United kommer med stort självförtroende efter segern med 3-1 mot Arsenal senast men med en smolk i bägaren då storstjärnan Paul Pogba, tillika bästa spelare under säsongen, fick hjärnsläpp, tog ett rött kort och därmed missar derbyt.

Får Zlatan speltid?

En som däremot beräknas vara med i truppen efter att ha missat de två senaste matcherna är Zlatan Ibrahimovic. Mourinho har inför matchen gått ut och sagt att det finns stor möjlighet att Zlatan spelar men att vi får se svensken i startelvan känns ganska osannolikt. Ibra har ännu inte gjort en hel halvlek sedan comebacken efter korsbandsskadan han ådrog sig i Europa League-matchen mot Anderlecht i fjol.

En svensk som däremot kan få starta är Victor Lindelöf. “Vigge” hade en enormt tuff start i sin nya klubb och efter det olycksamma inhoppet mot Huddersfield var det nog många som trodde att svensken skulle få det tufft att ta sig tillbaka. Mourinho tog sitt rekordköp i försvar och skyllde på lagets insats istället och som tack har han fått se en pånyttfödd svensk mittback. Lindelöf har kommit tillbaka starkare än någonsin med imponerande insatser den senaste tiden vilket belönats med fyra raka starter.

City kan spela på resultat

City kommer till derbyt med vetskapen om att det är United som måste vinna för minska det åtta poäng stora gap som skiljer lagen åt. Pep har under sin andra säsong och åtskilliga hundratals miljoner skapat ett anfallsspel som vi knappt sett tidigare i Premier League. Efter 15 spelade matcher står laget på 43 poäng med 14 vinster, 1 oavgjord och en målskillnad på ofattbara 46-10 – vilket är rekord i Premier League.

Nu ställs Guardiola inför sin tuffaste utmaning hittills när ligans bästa försvar och världens bästa målvakt ska besegras på bortaplan i ett derby. Mourinhos mannar har enbart släppt in nio mål vilket är minst i ligan. När de två ärkerivalena nu ställs mot varandra igen är detmed hela världen som åskådare. Med tanke på vad som står på spel är det ingen konstighet att intresset är rekordstort.

189 länder följer derbyt

Söndagens derby är en av de absolut största matcherna för året och passerar med all sannolikhet El Clasico i den mest tittade klubblagsmatchen i fotboll utanför Champions League-finalen. 189 länder har möjlighet att se matchen och det är bara supportrar i Nordkorea, Kuba, Moldavien och Saint Kitts & Nevis som inte får ta del av spektaklet. Derbyt förväntas bli en av Premier Leagues mest tittade någonsin i England, och det ska bli spännande att se vem som står som segrare när slutsignalen är över.