Det är en vanlig fredagskväll på vårt favorithak. Vi har precis förtärt varsin hamburgare och är nu inne på tredje ölen. Jag vet inte vem det är som sätter fart på diskussionen, men vi känner alla igen oss i frustrationen. Främlingar har börjat strömma in i vår lilla stad igen.

Utomstående personer menar att vi borde glädjas åt detta, enligt dem innebär en stigande population att samhället blomstrar. Vi som däremot dagligen bevittnar den så kallade blomstringen vet att det bara är en naiv, orealistisk skröna.

Ja, ekonomin kanske växer för tillfället, fler butiker öppnas och antalet jobb ökar. Det är ju bara naturligt när efterfrågan av tjänster och varor växer. Men vad händer när främlingarna återvänder till sina hemländer? För de gör dem alltid. De kommer hit och utnyttjar våra resurser för att sedan flytta när de inte längre har en orsak att vara här. Därför kan vi inte fokusera på den ekonomiska tillväxten när det kommer till de nyanlända. Istället borde vi diskutera de bieffekter som faktiskt kommer med att stadens invånarantal tilltar.

Jag vill poängtera en sak: jag har absolut ingenting emot att människor emigrerar. Det som gör mig upprörd är den sorters personer som i nuläget tränger sig in i vårt samhälle.

Dessa individer kommer hit med hela sin familj och vägrar assimilera sig. De envisas med att behålla sina egna traditioner och fira högtider som inte stämmer överens med vår kultur. Inte heller duger vår mat för dem. Nej, det ska importeras in specialvaror så att de känner sig hemma här. Vår sprit duger inte heller, den anses vara dåligt gjord och inte fin nog för dessa  elitistiska individer.

En annan kulturell skillnad är kvinnosynen som främlingarna besitter. Framförallt märks detta bland männen som på nattklubbar ger sig på unga kvinnor. De förför tjejerna med sin exotiska bakgrund och visar enbart upp det fina från sin främmande kultur. Innan kvinnorna hinner inse männens riktiga natur är de fast i ett äktenskap med könsroller som flörtar med 50-talet.

Inkräktarna lever också av uppfattningen att deras språkliga förmåga är tillräcklig och därför behöver de inte lära sig det vårt språk. Istället förväntar sig att vi alltid förstår vad de säger, även om deras engelska är urusel.

Låt mig förresten återkomma till den där växande ekonomin som alla utomstående pratar om. Bidrar den ens till någonting? I min mening gör den inte det då alla nya verksamheter som uppstår ägs av främlingarna. Och de där nya jobben som dyker upp, de går överlag till främlingarnas landsmän.

Det som förargar mig mest med inkräktarna är att de anser sig stå över oss andra. De vägrar acceptera vårar lagar och kör allt som oftast omkring rattfulla samtidigt som de struntar i hastighetsgränsen. Några konsekvenser för lagbrotten får de inte heller då våra poliser totalt saknar ryggrad och moral. Däremot ska vi vara glada över att det bara är alkohol som de nyanlända förtär. I norr har de nämligen problem med droghandeln, och invånarna där jobbar som slavar för drogkungarna som utnyttjar att vi har problem med arbetslösheten.

Och då media valt att följa regeringens syn på de nyanlända så rapporteras det aldrig om sanningen. Detta har gjort att jag och många andra lokalinvånare fått förlita oss på facebookgrupper som vår nyhetskälla.

Med alla dessa bieffekter är det dock tur att turisterna försvinner från Thailand om några månader. Men innan lugnet återvänder kommer jag och mina vänner träffas varje fredag för att dränka vår frustration i elefantöl.