Jag är kvinna, och jag är stolt över det. Ta aldrig det ifrån mig. Hindra mig aldrig att få följa mina drömmar. Hyscha mig inte, och be mig inte ta mindre plats än någon annan. Våldta mig aldrig, och höj aldrig handen mot mig. Se mig som din vän och jämlike. Döm mig utifrån min prestation och inte efter mitt kön och kropp. Var inte med och bestäm att jag måste behålla ett barn, om jag en dag blir gravid. Tala inte om för mig hur min kropp borde se ut eller hur jag bör vara.

Jag vet att du inte är ond, och jag vet att min situation inte är ditt fel. Men jag förväntar mig av dig att du ska hindra dem som gör fel, att du alltid ställer dig emot det som är fel och aldrig någonsin bidrar till ännu mer fel. Jag är övertygad om att du kan hjälpa mig, och alla andra som mig. När du väljer att se mig utifrån ditt värde, väljer du att aldrig utsätta mig för något nämnt ovan, då väljer du att ge mig rätten till ett värdefullt liv. För vad jag vill ha, är samma rättigheter som dig. Det jag kräver, är samma förutsättning att existera som dig.

Jag är kvinna, och du är man, vi har precis samma rätt till att vara. Hjälp mig att visa detta, och ta aldrig någonsin den rätten ifrån mig.