I en dystopisk framtid råder inbördeskrig i USA. Landet har fått ett totalitärt styre och förvandlats till en diktatur.  Tv-serien The Handmaid’s Tale av Bruce Miller skildrar Offreds liv som handmaid, en tillvaro kantad av underkastelse och reproduktion. Det är en framtidsutsikt som påminner om forntidens kvinnor som varken hade rösträtt eller rätten att bestämma över sig själva.

Föroreningar har gjort nästan hela befolkningen steril och Offred är en av få kvinnor som fortfarande är fertil, därför tvingas hon bo hos ett välbärgat par.

Hon lever instängd under strikta regler och får regelbundet utstå bibliska ritualer som ska göra henne gravid. En ritual som innebär att Offred ligger med huvudet mellan hustruns ben samtidigt som hon penetreras av hennes make. Hon behandlas som en gående livmoder, som ett barnafödande redskap utan känslor.

The Handmaid’s Tale attackerar med knytnävsslag och gestaltar en chockartad framtid, som kanske inte ligger så långtifrån verkligheten som vi hade hoppats.