Succéstart eller fiasko? Det finns inget mellanting hos mesta mästarna. Guldet ska försvaras och Europa erövras ännu en gång. Det är staden, supportrarna, ledningen, truppen och tränarna alla överens om. Idag påbörjas första kapitlet på Malmö FFs tävlingssäsong 2017.

Nästan fem månader har passerat sedan Super-Mackan smällde dit två strutar mot Hammarby och avslutade guldåret 2016. En säsong som trots guldet gav en besk eftersmak med sparkad tränare och fiasko mot Häcken och Landskrona i cupen.

Sedan Allan Kuhn fick sparken och ersattes av Magnus Pehrsson har Kari Arnason, Enoch Kofi Adu och Piotr Johansson lämnat laget. Lasse Nielsen har värvats in och Pawel Cibicki har återvänt efter lånet från Jönköpings Södra. I övrigt är truppen oförändrad. De svenska klubbarna har länge talat om bristen på kontinuitet men detta är inte något som gäller för Malmö i år trots att klubben har en ny tränare. Försäsongen har knappast varit imponerande fast MFF nästintill fått behålla samma trupp.

Jag minns efter 2010 när Malmö tagit guld och laget hade en identisk trupp när säsongen drog igång 2011 borta mot Trelleborg. Det året slutade Malmö FF på fjärde plats. Nu har klubben självklart helt andra förutsättningar men jag tror att en trupp alltid behöver förnyas och spetsas till oavsett framgångar.

Med överlägsen ekonomi, rekord i sålda årskort och en bred och blandad trupp med spets, hjärta, ungt och gammalt borde guldet även i år vinnas utan någon större dramatik. Ändå är det något som småskaver inför dagens match. Den fem månader långa försäsongen har inte gett några direkta svar. Från lagets håll har man valt att lyfta fram tendenser och halvlekar som varit bra men faktum är att det inte presterats malmöitiskt över 90 minuter en enda match. En försäsong innehåller visserligen inga tävlingsmatcher men brukar ändå ge hintar om vad som komma skall.

Men ingenting som hänt tidigare spelar någon roll idag. Nu väntar 90 minuters krig mot änglarna på Ullevi. Kebab mot fisk, Mackan mot Tobbe och Emporia mot Nordstan. Det är premiär, fullsatt på MFF-sektionerna och fem månaders väntan är äntligen över.

Vinst för Malmö och allt är som det borde. Vid oavgjort eller förlust får supportrarna tio dagar att våndas och ifrågasätta om Magnus Pehrsson är rätt man att leda klubben. Första kapitlet påbörjas idag. I november är säsongens bok antingen färdigskriven eller saknar några tomma kapitel från kvarstående europamatcher. Oavsett utfall ska boken bli intressant att läsa.

Allsvenskan 2017 är timmar bort med den hetaste premiären på mycket länge. Efter 90 minuter på Ullevi har förhoppningsvis några frågetecken blivit utropstecken. Men det finns en sak alla redan vet innan premiären.

Mesta mästarna från Malmö här är vi.